Bli medlem

Tre korps i korpset
Tre korps i korpset

Småbispan er faktisk satt sammen av tre korps! Alle korpsene har egne uniformer, flagg, dusk eller drill, og alle er like viktige når vi opptrer!

Les mer om korpsene →
Ikke tro på mytene!
Ikke tro på mytene!

Mange kvier seg fordi de har hørt at det er mye dugnad i korps. Det kan vi rett og slett slå fast at er en myte! Her ser vi litt nærmere på dugnadsinnsatsen i Småbispan.

Les mer →
Hva koster det?
Hva koster det?

Er det dyrt å ha barn i Småbispan? Vi har prøvd å samle en oversikt over de kostnadene som følger med.

Les mer →

Kulturskolen
Kulturskolen

Alle medlemmene i korpset som fra tredje klasse og oppover går også i Kulturskolen. Der får de individuell undervisning på sitt hovedinstrument. Kulturskolen foregår i regi av Trondheim Kommune, og blir fakturert separat. Korpset kan likevel være behjelpelig med å bistå med kontakt mot Kulturskolen dersom det skulle være nødvendig.

Kulturskolen i Trondheim
Instrument
Instrument

Hvilket instrument skal barnet mitt spille? Dette er jo et av de første spørsmålene man gjerne stiller seg som korpsforelder.

Svaret? Tja, fløyte,klarinett, saxofon, horn, tuba, trombone, baryton, trompet, kornett, slagverk… spesielt det siste er veldig ofte høyt på ønskelisten til barnet, og tilsvarende lavt på ønskelisten til foreldrene…!.

Vi prøver så godt det lar seg gjøre at elevene får spille et instrument de selv ønsker, men sammensetning av besetning vil være delvis avgjørende for valg av instrument, og kunstnerisk ledelse kommer ofte med sine ønsker.

Sommertur
Sommertur

Hva var vel korpslivet uten sommertur? Korpsårets desiderte høydepunkt!

Småbispan har lange tradisjoner for å avslutte korpssesongen med å dra på tur, store som små. Hvert tredje år drar vi på en lengre utenlandstur, og korpset har bl.a besøkt USA, London, Praha, Barcelona og Gøteborg.

En korpstur varer som regel en ukes tid, og arrangeres så snart skolen slutter for sommeren. Det legges stor vekt på trivsel og trygghet, og vi har svært gode rutiner for disse turene. Antall reiseledere tilpasses antall deltakere, og elevene deles opp i reisegrupper der vi blander elevene fra de minste til de største. På denne måten blir alle bedre kjent, og de største elevene er med å ta ansvar for de minste.

Vi bor ofte på skoler der vi deler opp elevene i sovesaler etter alder og elevene blir tatt med på matlaging og aktiviteter.